FEITEN EN FABELS OVER UITZENDEN

Hoe vaak hoor je het wel niet: “werken via een uitzendbureau.. dan verdien je toch veel minder”? Of “je bent maar een nummertje als je via een uitzendbureau ergens werkt”. Wij merken dat er nog steeds veel misvattingen over uitzendbureaus zijn. Daarom hebben wij wat leuke feiten en fabels op een rij gezet!

Werken via een uitzendbureau kost mij geld.
FABEL! Als jij via ons gaat werken bij één van onze opdrachtgevers dan zijn daar zeker geen kosten aan verbonden. Wij helpen jou graag kosteloos aan een nieuwe baan. De opdrachtgever waar jij gaat werken betaald ons voor onze bemiddeling. No cure no pay dus.

Je salaris en arbeidsvoorwaarden zijn hetzelfde als je collega’s
FEIT! Vanuit het NBBU CAO Uitzendkrachten is het verplicht dat je hetzelfde verdient als je collega’s waar je komt te werken. Je hebt bijvoorbeeld recht op even veel vakantiedagen en de toeslagen zijn hetzelfde. Kom je te werken bij een bedrijf dat een ander CAO hanteert? Dan nemen wij dat betreffende CAO over zodat er geen verschillen ontstaan.

Er zijn voldoende opleidingsmogelijkheden
FEIT! Tijdens onze gesprekken bespreken wij samen met jou jouw wensen en ambities. Heb je bijvoorbeeld nog geen VCA diploma? En is dit wel vereist bij het bedrijf waar je gaat werken? Dan zorgen wij er voor dat je dit kunt gaan behalen op onze kosten!

Ik kan geen auto leasen via een uitzendbureau
FABEL! Wij kunnen voor jou een auto verzorgen. Dan geldt de “regeling privégebruik auto van de werkgever”. Dat betekent dat we een bedrag bij jouw loon moeten tellen, omdat je voordeel hebt van dit privégebruik. Het bedrag dat bij jouw loon wordt geteld, is de zogenoemde bijtelling. De bijtelling is meestal 25% van de catalogusprijs van de auto maar hoeveel de bijtelling precies is, hangt af van het moment waarop voor het eerst een kenteken is afgegeven voor de auto.

Ik ga op gesprek bij een uitzendbureau en ze hebben maar één mogelijkheid
FABEL! Als je bij ons op kantoor in Papendrecht langs komt voor een kennismakingsgesprek dan proberen wij meerdere bedrijven/vacatures met jou te bespreken. Je komt dus zeker niet voor niks. N.a.v. jouw wensen, ambities en voorkeuren kunnen wij de juiste matches voor jou maken. Wij hebben een groot netwerk en kennen onze opdrachtgevers, hun voorwaarden en hun cultuur zeer goed en kunnen jou daar alles over vertellen. Wij sturen jouw CV alleen toe naar onze opdrachtgevers in overleg met jou en goedkeuring van jou.

FF Voorstellen… Martijn!

FF Voorstellen… Martijn!

Even voorstellen … Martijn! Al ruim 16 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling en altijd optimistisch ! Eén van de ...
FF Voorstellen… Malika

FF Voorstellen… Malika

Ik ben Malika, het (financiële) gezicht achter onze boekhouding. Ik werk sinds 2015 bij Carrera en heb me vanaf de ...