Carrera Recruitment vult portfolio aan

Susanne van Nieuwland - Carrera Recruitment

Je kent Carrera Recruitment van de verschillende soorten vacatures in de techniek, automotive en de bouw. Al jaar en dag zoeken de recruiters van Carrera naar de beste hardwerkende en onmisbare professionals in de operationele takken van bedrijven. Denk aan metselaars, (auto)monteurs en timmermannen. En nog altijd staat de website bol van deze vacatures van onze klanten. Toch is er ook een verschuiving aan de gang, daar spreken we consultant Susanne van Nieuwland over.

U.T.A. vacatures

Al ruim 3 jaar werkt Susanne hard aan het vinden van de juiste professionals voor de vacatures van Carrera’s klanten. Als verantwoordelijke voor de Construction-vacatures, heeft ze alles al eens voorbij zien komen en weet ze altijd wel de juiste professional te vinden. Tot een moment, niet lang geleden, waar ze opmerkte steeds vaker een ander soort vacature binnen te krijgen. De zogeheten U.T.A. vacatures (Uitvoerend Technisch Administratief medewerker). Susanne legt uit: “Het is een mond vol. Maar U.T.A. vacatures zijn eigenlijk gewoon de kantoorfuncties in de bouw. Dus waar Carrera voorheen voornamelijk naar professionals in de uitvoering zocht, zoeken we nu ook steeds vaker naar professionals in administratieve kantoorfuncties.”

HBO/MBO Bouwkunde

Op de vraag of Carrera hiermee een hele nieuwe weg in slaat, is Susanne duidelijk: “Nee zeker niet, maar onze klanten weten ons nu ook te vinden voor U.T.A. vacatures. Het vervangt elkaar niet, het vult ons portfolio alleen maar aan. Klanten van Carrera zoeken bijvoorbeeld steeds vaker naar projectleiders, werkvoorbereiders, projectmanagers en calculators. Vacatures waar een ander profiel kandidaat voor gezocht wordt. Voor deze functies worden vaak professionals met een opleiding HBO Bouwkunde gevraagd, of een MBO Bouwkunde en met wat jaren ervaring in het vakgebied. Die zijn soms lastig te vinden. Voordeel van een bureau als Carrera, is dat we een enorm netwerk hebben aan kandidaten en bedrijven. We kennen ze van binnen en van buiten waardoor we goed kunnen beoordelen of iemand beter bij bedrijf A of bedrijf B past.”

Het vraagt dus wat van Susanne’s aanpassingsvermogen, dit nieuw soort vacatures. Maar die uitdaging gaat ze aan: “We hebben ontzettend leuke UTA-functies open staan bij onwijs leuke bedrijven, ik kan niet wachten om ze in te vullen!”

Heb jij een HBO of MBO Bouwkundediploma op zak en wil je je verder ontwikkelen in de bouw? Neem dan contact op met Susanne of laat je gegevens achter.

Nieuw hoofdstuk voor Carrera Recruitment

Nieuw hoofdstuk voor Carrera Recruitment

Deze maand namen we afscheid van 2023 en maakten we een nieuw begin met het jaar 2024. Maar voor Carrera ...
Steffie 25 jaar in het vak!

Steffie 25 jaar in het vak!

Even een terugblik op een bijzondere dag voor mij…. 1 juli 2022 werkte ik 25 jaar in de uitzendbranche. Ik ben ...