Het tij is gekeerd

Het tij is gekeerd

Ik realiseer me dat we er nog niet zijn.  Er is veel gebeurd afgelopen 15 maanden en ik heb nu zelf het gevoel, dat het tij gekeerd is. Vol nieuwe energie dus!

Voorjaar 2020 heb ik een blog geschreven waarin ik 3 types heb omschreven. Verschillende types die in een crisis situatie zichtbaar zijn in mijn optiek. Ga je vluchten, bevriezen of vechten.

Als ondernemer heb je niet altijd een keuze en zul je ten alle tijden moeten vechten. Je hebt een verantwoordelijkheid naar personeel en het zit in je om er het beste van te maken. Dat is niet altijd makkelijk geweest afgelopen tijd. Je komt te staan voor lastige keuzes en je moet beslissingen maken die niet altijd populair zijn.

Bij Carrera Recruitment hebben we echt wel wat gemerkt van de crisis. Gelukkig hebben we door kunnen werken en ons kunnen richten op branches waar de vraag naar personeel juist toenam. We mogen dus niet klagen, zeker niet als we kijken naar andere branches die volledig het werk moesten neerleggen en er geen omzet was.

Maar nu, na 15 maanden merk ik wel dat we weer aan het bouwen zijn. Iedereen is weer positiever. Er worden weer zakelijke successen gevierd.  De sfeer is goed en er kan weer meer. Ik heb het enthousiasme voor het echte werk, het bemiddelen van mensen, weer terug. Brandjes blussen, problemen oplossen en piekeren over de juiste aanpak voert nu niet meer de overhand. Lekker werken met gezellige collega’s, dan gaat eigenlijk de rest vanzelf. En er kan weer meer, ook privé. De Work Life Balance komt weer meer terug. En even echt ontspannen of met vrienden op stap kan weer gewoon.

Zelf ben ik altijd optimistisch. Ik sta normaal geen dag chagrijnig op en mijn enthousiasme helpt me altijd om anderen ook enthousiast te krijgen. Ik heb gevochten 15 maanden lang en er in geloofd dat het goed zou komen. Deze vechtlust heeft mij geholpen. De positiviteit is terug en we gaan weer knallen en leuke dingen doen. Maar we gaan ook op zoek naar leuke collega’s die net zo enthousiast zijn als ik en met dezelfde vechtlust succesvol willen worden in dit vakgebied.

Martijn