GAME, SET EN MATCH!

Werken is voor mij een uitlaatklep als zelfbenoemd ADHD’er, niet dat ik aan ADHD een negatieve lading wil geven, maar ik ben nou eenmaal Alle Dagen Heel Druk. Soms vervelend voor collega’s, maar lang leve de oordopjes.
Naast de uitlaatklep, is het werken in de recruitment branche eigenlijk ook gewoon een Passie, laat dit toevallig ook 1 van onze kernwaarden zijn.
Diezelfde passie en de uitlaatklep kan ik naast het werk ook kwijt in mijn grote hobby, namelijk tennissen.
Zowel het werk, als het spelen van een tenniswedstrijd vragen mentaal veel van je.

GAME
Ik heb een goede kandidaat gesproken voor DE vacature van mijn klant, na het gesprek vol enthousiasme het CV uitgewerkt en hem voorgesteld bij de klant. Het inhouden van je adem tot je die definitieve terugkoppeling is ongeveer net zo spannend als een deuce stand in een tennisgame.
Het kan 2 kanten op, je krijgt hem op gesprek of de klant wijst hem toch af en soms heb je hier met je Service een klein voordeel aan omdat je de klant goed kent of zo’n goede relatie hebt opgebouwd dat het vertrouwen er is dat er een uitnodiging volgt.

SET
Een set kun je winnen met 6-0, maar in die games kan er zoveel gebeuren. In de periode tot dat de set binnen is kunnen er zoveel obstakels ontstaan waardoor je wel of niet wint, ook dit geldt voor de recruitmentbranche. De kandidaat kan zelf al iets anders hebben gevonden in de tussentijd, de klant kan de vacature intrekken, maar het kan ook vlot lopen en klant en kandidaat zijn eigenlijk na het gesprek enthousiast over elkaar en willen met elkaar in zee.
Je hebt pas gewonnen als je 2 sets binnen hebt, dus ook in die 2e set kan er nog van alles gebeuren.

MATCH
In het laatste stadium kan er eigenlijk weinig meer fout gaan zou je zeggen, de handtekeningen moeten worden gezet en alles is rond.
een Matchpoint binnen tennis, is eigenlijk het spannendste punt waar je het meest gefocust moet zijn, en ook hier zie ik weer raakvlak met de recruitment branche.
Het is namelijk pas zeker dat de kandidaat begint als hij die 1e werkdag op de stoep staat bij de klant, want ook na het tekenen van het contract kan er nog zoveel gebeuren.

Je wilt natuurlijk iedere wedstrijd winnen en je wilt ook dat iedere kandidaat gaat starten, maar soms is het een kwestie van leren van een wedstrijd en doorpakken. Vergeet niet dat de bal rond is en dat hij vanzelf weer jouw kant op rolt.

Zolang je voldoende uitlaatkleppen hebt is het makkelijker om de tegenslagen te incasseren en door te pakken naar de volgende wedstrijd, die je zeker wel gaat winnen!!

EEN NIEUWE BAAN!

EEN NIEUWE BAAN!

Niet echt natuurlijk, het werken in de wereld van de Recruitment blijft natuurlijk het mooiste beroep wat er ...
FF voorstellen…Marjolein

FF voorstellen…Marjolein

In het verleden werkte ik bij een bedrijf waar wij al vaker zaken deden met Carrera. Bijzonder vond ik hoe zij net ...