FF voorstellen … Kim!

Even voorstellen … Kim!

Na 4 jaar bij mijn vorige werkgever werd het tijd om op zoek te gaan naar iets anders. Dit was mijn eerste echte full-time baan waar ik als consultant aan de slag ging. Bij dit bedrijf bemiddelden wij vooral industrieel reinigers en hogedrukreinigers bij diverse klanten, veelal voor stops en eigenlijk nooit ging er iemand in dienst bij de klant.
Wat het werk hier leuk maakte was de dynamiek en het moeten schakelen als er een grote piek was in het werk, dit hield dan ook regelmatig in dat de telefoon om 06:00 uur al ging, wat niet meeviel… De huidige collega’s weten dat ik nog steeds niet bepaald een ochtendmens ben ? Na 4 jaar was de uitdaging er wel uit en werd het tijd voor iets anders…

Daarna werd het tijd voor het 2e avontuur en begon ik bij Carrera Recruitment, inmiddels al ruim 6 jaar geleden. Toch weet ik de eerste werkdag nog best goed, het inwerken begon met het ‘’Techniekboek’’, hierin staan alle richtingen in de techniek uitgelegd. Van veel functies, opleidingen en cursussen had ik nog nooit gehoord. Door het vele lezen en het voeren van de gesprekken met zowel de kandidaat als klant begon alles te landen en begon ik een beeld te krijgen wat het werk inhield.
Na al die jaren komen er nog steeds nieuwe klanten binnen die weer specialist zijn in een vakgebied waar je daarvoor nog nooit van hebt gehoord of spreek je weer een kandidaat die specialist is in een vak waar je tot op dat moment nog niet bekend mee was.
Dat maakt het werk ook zo leuk!

Het leven van een consultant gaat niet altijd over rozen zeggen we hier weleens gekscherend. Vrienden en familie hebben weleens het beeld dat het werk vooral feestjes vieren is en dat iedere plaatsing een ‘’ piece of cake ‘’ is. In de praktijk zit het toch net even anders en is het echt hard werken om uiteindelijk die ene plaatsing rond te krijgen.
In de huidige arbeidsmarkt hebben we te maken met een moordende concurrentie, werkzoekenden die niet echt werkzoekend zijn maar het nieuwe contract gebruiken om een salarisverhoging te krijgen bij hun huidige werkgever of een onrealistisch salarisplaatje neerleggen bij de klant.

Genoeg over het negatieve, wat maakt het dan dat die 6 jaar voorbij gevlogen zijn in mijn belevenis? Allereerst de collega’s, de sfeer is hier bijna altijd TOP, we helpen elkaar altijd EN ze weten als geen ander wat een tegenslag inhoudt. De oprechte dankbaarheid van de klant of kandidaat wanneer je een functie hebt in kunnen vullen of wanneer je zijn of haar droombaan hebt gevonden went ook eigenlijk nooit.
Als je dan na een paar jaar weer daar komt en de medewerker staat daar nog steeds te stralen is dat TOP om te zien.

Time flies when you’re having fun!

Kim

FF voorstellen…Marjolein

FF voorstellen…Marjolein

In het verleden werkte ik bij een bedrijf waar wij al vaker zaken deden met Carrera. Bijzonder vond ik hoe zij net ...
FF Voorstellen… Malika

FF Voorstellen… Malika

Ik ben Malika, het (financiële) gezicht achter onze boekhouding. Ik werk sinds 2015 bij Carrera en heb me vanaf de ...