Ongemakkelijke momenten op het werk!

Het is vandaag Awkward Moments Day! Het is iedereen weleens overkomen.. ongemakkelijke momenten op het werk! Van die momenten dat je hoopt dat niemand het heeft gezien of gehoord en je knalrood wordt en je de grond onder je voeten voelt wegzakken. Gelukkig maakt iedereen dit mee. De één wat vaker dan de ander. Maar achteraf kan je er nog (hopelijk) meestal wel om lachen!

Wij hebben bij Carrera Recruitment al veel ongemakkelijke momenten mee gemaakt maar dit zijn wel de momenten waar wij vaak het hardst om lachen en het er jaren later nog over hebben. Hier komen ze:

Schoenen
Een paar jaar geleden waren een tweetal collega’s op bezoek bij een klant in Rotterdam. Zij liepen samen de deur uit over de parkeerplaats naar de auto. Het kantoor waar zij uit liepen keek precies op de parkeerplaats. En wat denk je? Eén van onze collega’s haar hak bleef hangen tussen te stenen en haar schoen bleef zo hangen. Auw! De mensen waar wij op bezoek waren hebben vast stiekem moeten lachen vanachter het glas ?

Of dat je hak blijft steken in een rooster tijdens ene klantbezoek en dat je hak af breekt en dat je de hele rondleiding op je tenen moet lopen zonder dat de klant het door heeft ? Ongemakkelijk en nog zwaar ook, haha.

Ook nog een mooie… dat je een rondleiding krijgt bij een fabriek en dat je veiligheidsschoenen aan moet maar die je zelf niet bij je hebt. Dan maar een paar veiligheidsschoenen aan die ze daar nog hebben staan. 4 maten te groot… Dat was een lange wandeling door de fabriek op veel te grote schoenen ?

Ongemakkelijke telefoontjes
De telefoon opnemen en denken dat het je collega is en dus op neemt met een hele andere naam met een grappig stemmetje. Gelukkig kon de persoon er aan de andere kant van de lijn wel om lachen.

Ook heeft een collega van ons weleens te horen gekregen dat hij of zij een fijne telefoonstem heeft en diegene kreeg vervolgens nog meer complimenten. Super aardig maar ook erg ongemakkelijk.

Of dat je denkt dat iemand in de wacht staat maar dit dus niet zo is… oeps!

Een email naar de verkeerde persoon sturen
Een mail die geadresseerd is naar iedereen in de organisatie met de vraag welk wachtwoord je wil gaan gebruiken en vervolgens niet op beantwoorden klikt maar “beantwoord allen”. Nu kun je wel bedenken wat een lol wij hebben gehad om dat betreffende wachtwoord. En best awkward voor de collega van wie het wachtwoord was. Achteraf kon ook hier hard om gelachen worden.

Zo zijn er nog ontzettend veel ongemakkelijke dingen die wij mee maken op het werk. Bij Carrera vinden wij humor op de werkvloer erg belangrijk. Daarom kunnen wij er uiteindelijk meestal wel allemaal om lachen en hebben we het er maanden of soms zelfs jaren later nog lol om! “weet je nog…. “ en we hebben weer genoeg gespreksstof.