12,5 jarig Jubileum!

12,5 jarig Jubileum

Vandaag 12,5 jaar geleden liepen Steffie en ik het kantoor van de KVK uit en begonnen we ons avontuur als ondernemer.
We hadden ons deze officiële mijlpaal als ondernemer natuurlijk anders voorgesteld, maar reden te meer om toch terug te blikken naar de afgelopen jaren.

16 april 2008
De eerste dag als ondernemer… de Nederlandse economie stond er super voor en wij zaten vol energie om aan de slag te gaan.
We hadden plannen die bij ons paste. Starten aan een bedrijf zonder half werk. Alles moest goed geregeld zijn en moest passen bij de dienstverlening die we onze klanten wilden aanbieden. We wilden alles in eigen beheer doen en werken in een eigen kantoor. Dit kantoor werd al snel gevonden in Ridderkerk.

Deze tijd doet me denken aan het na werktijd schilderen van ons kantoor en meubilair. De tweedehands meubels kregen een zwarte kleur die paste bij onze gekozen huisstijl. Al snel volgde de eerste plaatsing, maar nu nog het maken van de factuur. Iets wat misschien iets was onderschat, maar ook dit behoorde tot het leuke proces. Samen, allebei zo trots als een pauw, op stap naar de brievenbus om de factuur op de post te doen.

Work-Life-Balance is iets wat destijds voor ons al erg belangrijk was, want niet alleen waren we ondernemers, we waren allebei ook onderdeel van een jong gezin. We wisselden elkaar af op kantoor, omdat het voor ons belangrijk was om ook thuis de juiste aandacht te geven.

Maar vooral heb ik herinneringen aan de humor, de passie voor het vak en het vertrouwen in elkaar en in het bedrijf.

Zonder wrijving geen glans
Dit is een uitspraak van Steffie die we hier regelmatig naar boven halen met collega’s en past goed bij het ondernemerschap.
Een paar maanden onderweg kregen we in Nederland te maken met een economische crisis en hebben we nog harder moeten werken om het bedrijf te laten groeien. Gelukkig zijn we als land weer uit de crisis gekomen en hebben we hier de laatste jaren weer de vruchten van mogen plukken.

Door de jaren heen hebben we geleerd dat je je als ondernemer niet gek moet laten maken, jezelf moet blijven en moet leren van de fouten die je hebt gemaakt. Nu we als land gebukt gaan onder de “corona crisis” is dit iets wat we wederom gebruiken en zorgen er met deze instelling voor dat we hier als bedrijf doorheen gaan komen.
Het gaat niet vanzelf, we moeten vechten, maar met ons motto “1 team, 1 taak” gaan we hier zeker sterker uit komen.

Helaas houdt dit in dat we onze plannen, gemaakt voor ons 12,5 jarig jubileum moeten wijzigen en wij ons feestje vandaag vieren op gepaste wijze. Als ik terugkijk op de afgelopen 12,5 jaar ben ik vooral trots.
Trots op het bedrijf, trots op Steffie en trots op de collega’s en ben ik blij met iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit succes.

-Martijn